ខ្ទិះដូង មិនត្រឹមតែធ្វើអោយមុខម្ហូបឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្ដែវាក៏មានមុខងារថែទាំរាងកាយរបស់យើងផងដែរ។
- ជួយអោយឆ្អឹងរឹងមាំ ៖ ខ្ទិះ១ពែង មានសារធាតុផូស្វ័រដល់ទៅ២៤០មីល្លីក្រាម ដែលសារធាតុនេះក៏មានសារសំខាន់ដល់ភាពរឹងមាំរបស់ឆ្អឹង មិនចាញ់សារធាតុកាល់ស្យូមប៉ុន្មានទេ។
- កាត់បន្ថយការឆ្លងមេរោគ ៖ ក្នុងខ្ទិះដូងមានជាតិអាស៊ីដខ្លាញ់១ប្រភេទឈ្មោះថា "អាស៊ីដឡរិក" ទើបពេលដែលវាចូលក្នុងរាងកាយវាផ្លាស់ប្ដូរទៅជាសារធាតុប្រឆាំងវីរុសនិងបាក់តេរីគេហៅថា "ម៉ូណូឡរីន" ទើបប្រព័ន្ធការពារបាក់តេរី និងវិរុសរបស់អ្នករឹងមាំ។
- បន្ថយភាពតានតឹង ៖ សារធាតុម៉ាញេស្យូមក្នុងខ្ទិះដូងជួយរារាំងមិនអោយកោសិកាប្រសាទធ្វើការខ្លាំងពេក សាច់ដុំបានធូរស្រាល និងមានឥទ្ធិពលក្នុងការព្យាបាលជំងឺលើសឈាម អោយនៅថេរ ធ្វើអោយអ្នកមានអារម្មណ៍ធូរស្បើយកាន់តែខ្លាំង៕
No comments:
Post a Comment